09-03-26

I går blev det som sagt en långpromenad men det hindrade mig inte från att springa efter jobbet idag så vi håller igång.
Fredag blir en "vilodag". På lördag ska jag sitta i juryn på Musik direkts läns final och tycka och tänka.

.rickard


Jag mötte Lassie

Dagens Lassiehistoria. Enligt säkra källor delade min kära mor ut en banan till Robert Aschberg i dag. Den ska ha varit god. Enligt samma källa ska Fylking ha fått uppsöka vårdcentralen för eventuell benhinneinflammation. Vilket antiklimax för honom i såna fall.

Emsfors - Oskarshamn (klart)

En mycket rolig och trevlig dag. Vi gick nog 1,5 mil skulle jag tro och det tog ca 4 timmar. Inget jättetempo med andra ord.

Bilder med kommentarer finns på fejjan så jag länkar bara dit.

http://www.facebook.com/album.php?aid=113717&id=559250760&l=e81db7ae6c

.rickard


Beppan the guide

Jag fick nyss en direktrapport från promenadgänget via länk från lillebror. Dom hade passerat Vånevik med riktning Oskarshamn. Beppan är visst uppspelt som ett barn på julafton och guidar Aschberg runt, pekar åt alla håll och munnlädret går. När Rickard berättade detta skrattade jag mig till tårar. Jag kan se Beppan framför mig. Han tvingade visst Aschberg att fotografera blå jungfrun i Påskallaviks hamn. Han lär också dyka upp i lokaltidningen Nyheterna som finns med längs vägen. Ja sannerligen, min far får sina berömda 15 minuter i rampljuset. Skulle förvåna mig om han inte dyker upp på teve ikväll, TV 8. Följ deras framfart på: http://blogg.aftonbladet.se/29968

//Henke


Emsfors-Oskarshamn

I morgon 08:00 så kommer jag, en kollega, min far och hans rumskompis från sjukhuset gå tillsammans med fylking och aschberg för att samla in pengar till prostatacancerforskning. Det blir en promenad på ca 1.5 mil. Tur att man råkade vara tvångsledig från jobbet just i morgon!

Troligtvis kommer man kunna läsa om vissa delar av sträckan här:

http://blogg.aftonbladet.se/29968

http://www.rixfm.com/ystadhaparanda/blog.php

.rickard

Vandraren

I dag så fick jag med mig 2 kollegor ut på en lång promenad i rask takt. Mycket skitsnack vilket alltid är trevligt. 

Ev. ska jag haka på aschberg och fylking på onsdag och gå mönsterås - påskallavik.

.rickard

Badmössan av

Först av allt vill jag tacka Anders och Catharina för en utmärkt Badrumsfest i lördags. Kul initiativ och vilket snyggt badrum sen. Man blir sugen på att fixa nytt på direkten...
Som utlovat kommer här lite nya bilder på köket nu när beslagen kommit på plats.

Eftersom det här i första hand är en träningsblogg:) får jag väl skriva lite om det också. Med solen kom också orken förra veckan och det blev två kortare löprundar i Bankeryd, i alla fall två rundor. Jag har också fått lite mer motivation nu när jag hör att flera i min omgivning ska springa Göteborgsvarvet. Kul. Jag hoppas vi syns där?

Henke




Solenskiner...

... och jag skiter i att springa idag. Däremot så tar jag en lång promenad i solen!

.rickard

Det glöder lite, men brinner gör det inte ännu...

Målet är att ta mig runt. Som det känns nu vågar jag inte slåss mot min gamla tid trots att den inte var fantastisk.

Min träning gick jättebra i början av februari, sen kom influensan och allt den förde med sig. Först nu börjar det röra på sig igen och denna vecka har jag faktiskt sprungit 2 gånger efter jobbet.

frapadish!

.rickard


En dåres försvarstal

Hej syrran! Och alla ni andra:)

Jag kan ju bara svara för mig själv, men visst har träningen hittills varit en besvikelse. Det finns en massa orsaker till det, men jag ska inte skylla bort allt på det. För egen del handlar det om motivationen. Andra saker har stått i fokus och träningen har fallit bort, i alla fall i den utsträckning som jag tänkt. Men än är det inte försent. Skidåkningen förra veckan har sporrat mig. Jag har bestämt mig för att slopa inomhusträningen nu och dom tidiga morrnarna, det ger inte mycket. Istället ska jag försöka komma ut så mycket som möjligt direkt efter jobbet. Jag har ju ett löparspår utanför husknuten.

Målsättningen tror jag att jag nämnt innan, men med tanke på knäna och forutsättningar, är min målsättning att ta mig runt. Jag kommer inte att springa mot klockan och försöka slå förra årets tid, Det är orimligt och dumt i nuläget. Tar jag mig runt är jag jätteglad, och min förhoppning är att jag ska fortsätta springa efter Gbg varvet. Förra året dog det ut fullständigt efter loppet.

Ikväll sparkar jag igång mitt "nya" jag med innebandy på Österängen. Det kan behövas efter min långa dag som väntar med årsmöte, föreläsningar och skaka hand med en massa folk-dag!!!!

Morsning korsning
Henke

Respekt för Elofsson

Det har klankats mycket på Per Elofsson genom åren. Att han inte höll måttet när det gällde,  att han tränade fel, att han var för fet och så vidare. Men efter att ha sett tv-programmet Mästarnas Mästare och i veckan "genomlidit" 5 mil på längdskidor, kan jag bara konstatera. All Respekt till Elofsson!!! Jag ska aldrig mer gnälla på längdskidåkare....

Skidåkningen till trots så har dagarna i Idre varit över all förväntant. Vi hade en kanonfin stuga ett par mil norr om Idre. Cirka 1-2 minusgrader varje dag och ett kanonfint väder i lördags med en massa sol. Väl hemma i stugan på eftermiddagarna har vi bara tagit det lugnt och njutit av god mat, dricka och den öppna spisen. Härligt. Det har varit så skönt att bara koppla bort allt som har med jobbet att göra. Jag kan verkligen rekommendera Idre fjällby och längdskidor för den som gillar det.

Semestern till trots känns det skönt att ha rört på sig ordentligt varje dag. Jag hoppas nu att det smittar av sig på min andra träning som väntar i veckan. Tillbaka i vardagen var det....

.Henke

Hälsning från fjällen

Hej!

Jag (Rickard) lovade min bror (Henrik) att skriva en hälsning ifrån fjällen där han varit och druckit öl i snövallarna. Dock kom den upp lite sent här eftersom han sitter i en bil hem just nu. Men där har han varit och "tränat" iaf. Han skriver nog mer om det själv sen.

Själv har jag idag gått två ca 1 timmes promenader. I morgon är det jag som tar med löparkläderna till jobbet igen.

I övrigt vill jag tipsa om Fylkings och Achbergs blogg på aftonbladet. De traskar från ystad till haparanda för att samla in pengar till prostacancerforskning. Ev. så kanske man skulle hänga på dem en sträcka när de går förbi oskarshamn. Vilket de verkar göra runt den 26:e mars.

http://blogg.aftonbladet.se/29968

.rickard

Början av slutet - Eller slutet av början

Efter en intensiv jobbvecka som avslutades med tenta i Tillämpad förändringsledning på HLK och en kort rundas löpning runt Nyarpsområdet på fredagskvällen, ägnades lördagen åt mer kreativ hjärnverksamhet med kökspyssel. Prick klockan tio knackade det på dörren, herr Byggman stod redo och kort därefter kom även Ulla med lite lunchmat till oss. En efter en kom luckorna upp i köket och äntligen kunde vi packa upp alla lådor med glas, tallrikar, bestick, grytor och dylikt. Själv valde jag att kapitulera när det gäller placering av alla saker i skåpen. Ingen idé att lägga sig i. Sånt hade visst varit bestämt långt i förväg visade sig när Ulla och Lisa satte igång att chattra:) Mellan småpysslet valde jag istället att dra mig undan och smygtitta på HV 71:s utskåpning av Timrå i andra kvartsfinalen. 7-0!!!!!

Tillbaka till luckorna. Även om jag visste att luckorna skulle göra en enorm skillnad för helheten i köket, kunde jag inte föreställa mig exakt hur fint det skulle bli. När beslagen kommer på plats blir perfekt. Först då kommer vi se helheten med redan nu kan konstateras att Byggman gjort ett utmärkt jobb. Nu återstår några enstaka lister och lite målning sen blir det inköp av möbler till hall och kök. Idéer finns vill jag lova. Det jag kommer slåss för är mina barstolar i köket......jag kommer inte vika mig en tum:)

Lite historik i bilder:

Köket innan inflytt


Hall innan inflytt


Hallen innan renovering


Bort med spaljen


Nystart


Hallrenovering


Trappen före målning


Efter slipning


Golv, bar och inredning


Kök den 8 mars


Kök den 8 mars


Hall den 8 mars


Vatten över huvudet?





Jag fick för mig att börja stor städa. Verkligen rensa ut allt och slänga / ge bort sånt som inte används. Men jag tror jag har ångrat mig, Det blev ett för stort projekt.

Plus i kanten för att det gör mig svettig....

.rickard

Klädsel

Då har vi ordnat klädsel till den 16:e Maj. För att sätta lite extra press så är den en storlek för liten (i alla fall för mig).


 


Japp det kom med en fot oxå. Men det kunde ha varit värre...

.rickard