Barens återkomst

Hejsan!

Nu är baren tillbaka men i ny tappning. Byggman har gjort ett fantastiskt jobb tycker vi. Snyggt med stålben till bardisken. Nu har också induktionshällen och diskbänken kommit på plats och sakta men säkert formas vårat nya kök...
 
Imorron blir det åter sortergården, eventuellt lite målning, annars ska vi faktiskt försöka ta det lugnt. Far lär också ha återhämtat sig snabbt efter operationen, så helgen ser ut att bli riktigt trevlig.

Kram Henke

Den gamla bardisken


Den nya bardisken


Den gamla köksdelen


Den nya köksdelen


Till Beppan

I dag går mina tankar helt åt käre far som ligger på operationsbordet i Kalmar. Jag hoppas innerligt att allt går bra och att jag får prata med dig per telefon om några dagar. Vi tänker på dig i Bankeryd.

Kram Henke

En långpromenad

Fick i går frågan av en kollega om jag skulle hänga med ut och gå 2 timmar klockan 0800 på morgonen. Jo va faan, jag jobbar ju kväll och sovmorgon har ju aldrig varit skönt så jovisst!

Så nu ska vi snart ut. Det som oroar mig mest är att Rob går lika fort som jag springer. Det blir ju bra träning för varvet då.

.rickard


Köket tar form

Så var det då ny arbetsvecka. Strax innan sju var jag på plats på Friskis. Lätt träning idag, svårt att komma igång ordentligt, rodd och cykling. Ville inte belasta knäna så här i början av veckan med tanke på innebandy imorron och Friskis på osndag. Kändes skönt att vara igång igen efter helgen.

Dagen har rullat på i normal takt. Planering av projekt och lite arbete med hemsidan.

Nu till kvälllen var både jag och Lisa nyfikna på vad Byggman hade åstadkommit. Redan utifrån kunde man se att mycket kommit på plats. Wow!! Det mesta av stommen hade monterats upp. Nu kan man se att det är ett kök, häftigt!!! Med spänning väntar vi nu på att få vitvarorna på plats. Än så länge är det mesta nerpackat ute i hallen.

.Henke




 


            

Helgnöje

Söndag kväll. En ny vecka är på ingång. Träningen har varit hyfsat under förra veckan. Tre pass. I och för sig inte allt för hårda, men jag har ändå rört på mig och det får räknas. Tyvärr har det varit svårt att springa ute, halt och jävligt på asfalten och t errängen. Mildvädret har dock smält bort det mesta, så i veckan blir det i alla fall ett pass ute hoppas jag. Är lite bekymrad över mitt högerknä som värker varje gång ja

Imorron kommer stommarna till köket. Det ska bli så spännande att äntligen se lite av det nya köket. Vitvarorna ligger fortfarande nerpackade utom frysen som står i hallen. Byggman tänkte anlände redan vid sju på morronen, så då gäller det att hålla sig borta:)

I dag har jag fortsatt arbetet med trappen. Nu är allt grundmålat med snickerislip, i veckan börjar jobbet med den oljebaserade färgen. Jag skickar med en biild på trappen så långt vi hunnit. Lisa har slitit med lister och dörrkarmar, det blir snyggt med vitt. Imorronbitti blir det Friskis.....

.Henke


Trappen så här långt...

EXTRA EXTRA!!!

Obekräftade källor säger att Henrik "NTF" Johansson ska spela in en ny och egen version av Dr Albans "Tio små moppepojkar" enligt uppgift ska texten moderniseras då både tjejer och killar i dagens samhälle kör om kring på vespor. Titeln skulle då bli "Tio små vespayngel".




.rickard

Papaya coconut?

I dag har jag varit otroligt slö. Iaf till en början. Jag tror jag vaknade 10:30 eller något sådant och fick inte tummen ur för att göra någonting de första timmarna. Men nu är jag iaf hemkommen från en löparrunda (!). Det satt långt inne men ut kom jag. Det gäller att inte tappa för mycket och slöa till sig igen.

På vägen hem gick jag in på hemköp och handlade lite. Med mig ut fick jag en frukt som jag tror är papaya. Men har ingenaning. Så vet någon vad det är får ni gärna upplysa mig. Den var preparerad med lime från affären redan vi köpet.
Men om det nu är en papaya, varför sjunger de Papaya Coconut?



För övrigt så såg jag IF Stjärnan i går på hemma arenan tillsammans med Far. Det var kul att se dem slå serieledarna med 6-2 på hemmaplan. Det är riktigt skön stämmning på de där matcherna nu. Det är nästan så IK får se upp. I och med vinsten så tog de sig över strecket och är nu helt plötsligt med och slåss om en elitseriekvalplats på allvar.

.rickard



Jag tror jag hittat mitt sätt...

Jaha, idag har man varit duktig igen då. Direkt efter jobbet så blev det ett varv på slingan och det kändes lika bra denna gången. Det här är nog konceptet som gäller. Att vara hemma strax innan 17:00 och dessutom redan ha gjort sitt träningspass är ju kanon! Det är ju nästan så man kan ta sig en lur på soffan utan dåligt samvete.
I morgon ska jag ta det lungt tänkte jag. Det känns lite i musklerna att de har fått jobba.

De 2 återstående böckerna i millenumserien hängde på dörren när jag kom hem idag så nu har man läsning så det räcker ett tag fram över. Tack far!

.rickard

Nu rör sig fläsket

I dag tog jag till ett nytt sätt för att få till träningen. Packade i går kväll träningskläderna och tog med dem till jobbet. Direkt efter jobbet gick jag till omklädningsrummet och bytte om och gav mig ut på slingan som ligger i anslutning till jobbet.
Var ganska skönt att komma hem och "ha det gjort". Att komma hem och känna "och så måste jag träna också" kan bara det få en att vilja lägga sig på soffan. Dessutom var det en enorm skillnad att springa på slingan i stället för asfalt. Smärtan i benhinnorna kom aldrig och i det stora kändes allt ganska lätt. Inte nog med detta så har jag fixat matlåda för resten av veckan i form av lax med ris och citronsås. Inte illa pinkat för slacker.

Tror det är detta koncept jag får köra efter nu om jag inte ska jobba skift på ett tag. Däremot glömde jag boka en ny badmintontid som jag hade lovat min kollega. Får kolla det i morgon.

Såg filmen yes-man på bio. Kort beskrivet så är det en komedi där huvudpersonen vid varje tillfälle som ges alltid ska svara Ja på frågan han får. Jag blev faktiskt lite sugen på att testa konceptet. Påminner till viss del om boken tärningsspelaren av Luke Rhinehart där huvudpersonen vid varje vägskäl slår en tärning för att bestämma hur han ska agera. Problemet är bara att tärningen börjar styra hans liv och alternativen vad tärningen ska visa blir mer och mer bisarra. Tyvärr är jag nog för tråkig för att testa på allvar men det skulle vara rätt häftigt och se vart man hamnade.

I dag fyller brorsan år så vi säger GRATTIS, inte långt kvar till 40!!!

.rickard

P.S.
På grund av att bloggtiteln har misstolkats ungefär lika många gånger som någon har läst den har en kort förklaring lagts till högst upp på sidan.  
D.S.

Premiär

Så var då den riktiga utomhuspremiären avklarad. Jag räknar inte syskonens julaftonsrunda (förlåt bror och syrran) som en riktig träningsrunda. Men i snöblask och mörker tog jag mig i alla fall runt Nyarpsspåret i Bankeryd igår kväll. Man kan sammanfatta med ömsom vin ömsom vatten. Helheten kändes bra, men knäna spökar litegrann. Det värker för mycket i dom från och till. Så länge jag håller ett lugnt tempo går det bra, men så fort jag ökar takten och i synnerhet efter en backe, känns det i knäna. Det är svårt att beskriva känslan, men det bränner liksom till. Så fort jag sänker farten förvinner det igen. Konstigt.

I vilket fall som helst är premiären avklarad och det kändes riktigt skönt efteråt. Tröttheten kom i morse och Friskispasset blev därför mer intriktat på styrka, rygg, magge och ben. Jag har lyssnat på dina råd Thomas och tänker lägga mer fokus på benstyrka och rygg i år. Tack för råden kära kusin.

.Henke

Köksgolvet

I dag har Byggman lagt ut det fina golvet i köket och jag passar på att servera några bilder på golvet och den grundmålade trappen, som också slipats. Imorron kommer vitvarorna. Yuppiiiiii!!!!

Henke

 
Köket                        Trappan


Förlåt mig fader, ty jag har syndat

Förra veckan gick väl kostmässigt ganska bra. Träningsmässigt lite sämre. Hade tisdagshuvudvärk även på torsdagen (jag låter som en jävka kärring). Men i söndags körde jag lite badminton med en kollega. Började med dubbel och avslutade med ett hårt singelset.

Har varit iväg till Södertälje för att lära mig lite om arbetsgivarrollen. Mycket intressant kurs och det är mycket kompetent folk som jobbar på Edward & Smedje som höll i kursen. Får hoppas på fler kurser med dem.

Att åka iväg så här har ju sina nackdelar. Att sitta i en bil i 30 mil utan att tugga på något är inte helt lätt. Att sen hitta nått vettigt att äta på kvällarna är ju ytterliggare en utmaning. Men asiatisk buffé blev det på söndag kvällen tillsammans med en f.d. arbetskamrat som numera jobbar där uppe.

I morgon får jag nog försöka hitta på någon aktivitet efter jobbet. För att bikta mina synder....

.rickard

Ny vecka - nya möjligheter...

Om jag var sliten i fredags så är det inget mot morronen. 14 timmars målning lördag-söndag tar på krafterna vill jag lova. Så värst mycket träning har det alltså inte blivit för min del den här helgen. Därför var det med dubbla känslor jag vaknade i morse. Skönt att få springa lite och komma igång, samtidigt hade jag gärna sovit några timmar till. Hur som helst sitter jag i alla fall här på mitt kontor. En mugg med yoghurt och fralla har det blivit. Kanske inte den bästa frukosten men det har blivit gröt hela helgen:)

Det var segt  idag. Inte mycket motivation till löpning, inga roliga program på Animal Planet heller (storbildsteven på Friskis). Var sen till gymmet men ändå inga problem att få tag på löpband. Konstigt med så lite folk. Om jag orkar blir det en promenad i Bankeryd till kvällen. Eller PS3 kanske? Lutar åt lugn kväll, om inte Byggman har hittat på något åt mig:)

Tack för mig.
Henke

Etapp fem

God kväll mitt herrskap!

Lördageftermiddagen har ägnats åt slipning av lister och trapp. Därefter har allt grundmålats två gånger. Trots att kroppen är slutkörd är vi mycket nöjda med vad som gjorts. Ett varmt tack till mor och far som ställt upp hela veckan, skönt att höra att ni är välbehållna hemma i Påskallavik. Byggman och Ulla kom förbi nu på kvällen med lite räkor, direktinköpta från Fiskekyrka i Gbg. Nu ska det smaka gott med lite räkor, vin och rostat bröd. Sen kommer nu John Blund ganska snart...

Jag bjuder på lite bilder från veckan.
Henke

 
Det gamla köket            Beppan på språng

 
Tapeten ska målas senare


Slipning av trappräcke

Veckan är kort

Fredag kväll. Det har varit en intensiv vecka för oss alla inblandade, men det har hunnits med mycket. I dag har far tapetserat stora delar av köket, imorron hjälps vi åt med resterande hall. Tyvärr får jag och Lisa ställa in vår resa till Växjö och Fias 30-årsfest, men renoveringen får komma i första hand eftersom det ska förberedas inför nästa vecka.  Och helgen är inte så lång. Det är ingen rolig prioritering men den måste göras.

Förutom tapetsering ska vi även börja grundmåla alla lister imorron och förhoppningsvis grundmålning av trappen på söndag. Det är tur att man inte byter kök och gör om hall varje år:)

Så här på fredagkvällen har det smakat gott med en kall öl till maten. John Blund är inte långt borta......

PS! Tack alla släktingar och kompisar som följer bloggen och kommenterar. Det är minst lika kul för oss att läsa era kommentarer, även om det tar emot ibland:)

Henke


Kök och hall 2

Så har då renoveringen gått in på tredje dagen. Beppan och Byggman har kommit långt. Mor Stina står för servicen med mat och fika till herrarnas belåtenhet. Det gamla golvet i hallen har fått nytt liv i lilla sovrummet. Bort med heltäckningsmattan bara. Det blir jättefint när det är klart därinne.

Nu är alla vitvaror, förutom spisen i köket borta. Torsdagen blir sorterdag med Beppan och Henke till sortergården. Ikväll har jag och pappa målat klart taket i köket. I morron väntar målning i halltaket och eventuellt tapetsering i hallen. Byggman har snackat om att börja med trappen. Där ska heltäckningsmattan bort, stegen ska slipas och sedan oljas in. Fint värre blir det.

Klockan närmare sig nio på kvällen. Imorron är jag ledig från jobbet, men det blir nog ingen sovmorron tyvärr....sov gott.

Återvinning med hallgolv


Bort med spaljen bara. Beppan och Byggman tar i för kung och fosterland


Japp: Jag hjälper till också:)

Tisdagshuvudvärk på en onsdag

God morgon kära läsare!

I går så var jag hyffsat duktig. Det blev en promenad på 5,5 km och hemlagad nyttig mat både till middag och kvällen. Jag tror kosten nästan är viktigast att få till annars kommer allt annat att skita sig. Så får jag till den och lär mig säga nej till rätt saker så kommer det andra automatiskt.

Jobbade i måndags men jobbade bara ca 5 timmar på förmiddagen. I går började jag gå mitt kvällsskift och det har så länge jag kan minnas varit så att när jag har min kväll vecka så vaknar jag på tisdagen med huvudvärk. Nu började jag mitt kvällsskift på tisdagen och idag på onsdagen så vaknar jag med den där huvudvärken igen. Tabletter bruka hjälpa föga men den brukar släppa framåt eftermiddagen per automatik. Vissa dagar är den lätt och andra så jävlig att jag blir liggandes tills jag går till jobbet. Idag känns den medel, men tillräcklig för att jag vet att den kommer "blossa upp" ännu mer om jag anstänger mig för mycket. Så idag tänkte jag nog ta det ganska lungt och läsa lite Stieg L. Hur som helst så kommer jag börjar jobba dagtid från och med 2:a februari. Vi får se hur det blir då.

Men jag kommar sakna att jobba kväll. Jag får mycket mer gjort då. Man vaknar, går ut och går alt. springer, fixar lite hemma, lagar mat, tar det lungt en timme och sen går till jobbet. En dagvecka går man upp tidigit, jobbar hela dagen och sen när man kommer är man bara trött och får tvinga sig till att göra allt nödvändigt. Så det gäller att skaffa sig nya rutiner. Men det ryktas om att starta upp lite innebandyträning och andra träningspass med kollegorna efter jobbet nu när alla gå på samma skift så det gäller väl att haka på dem.

I morgon ska jag ge mig på ett försök i gymmet tror jag.

.rickard

Sveket

6.05. Pip. Lisa är redan på toaletten och gör sig ordning. Det är så varmt och skönt under däcket. Jag vill inte gå upp. Innebandyn i gårkväll känns både i ben och rygg. Bastun på kvällen efter träningen gör ju inte saken bättre. Men just det, min vapendragare och sidekick Mattias skulle ju vara på gymmet redan 6.30. Jag får inte svika honom på detta viset och vägen är ju lång till Göteborgsvarvet. Du får inte ge upp så här lätt. Upp med dig.

En mugg med blåbärssoppa senare och ett äpple sitter jag i bilen på väg mot Friskis. Jag måste skynda mig. Får inte komma försent. Exakt klockan 6.57 kliver jag in på gymmet. Skit också, löpbanden är upptagna, jag vandrar bort till bortre delen mot Munksjön. Men va f***, dom är också upptagna. Var är Mattias? Jag går upp på övervåningen, HAN är inte här.

Med gråten i halsen startar jag passet med cykling, därefter lite rodd och avslutningsvis ett par kilometer på löpbandet. Det känns tungt. Ingen sidekick och seg i benen är jag med. Tur att det är onsdag, Ett steg närmare måndag och en ny arbetsvecka:) På väg till bilen funderar jag på det här med fettsugning och dopning. Vore kanske en snabbare väg. Men det är säkert dyrt och i längden inte så bra. Nää, det får bli den långa vägen i år igen.

Framme vid bilen ringer mobilen. Det är Mattias. Han har försovit sig. Vänta bara.....

.Henke

Nytt kök och hall

Thomas
Thomas "Byggman" Byman

Så har du renoveringen i Bankeryd börjat gott folk. Med buller och bång drog Byggman och Beppan igång på måndagen. Ut med det gamla och snart in med det nya. Jag och Lisa trodde knappt våra ögon när vi kom hem på kvällen. Byggman och Beppan hade kommit så långt på en dag. Själv fick vi och kära mor ägna åt oss tapetbortagning på kvällen. Med spänning väntar vi nu på fortsättningen. På torsdag blir det ledig dag för Henke med ett antal vändor till sortergården. Allt ska bort. Någon vill ha en gammal men fullt duglig diskmaskin förresten?

Kära mor fick slita hårt med tapeten i hallen.
Kära mor slet hårt med tapeten i hallen.

Henke

PANG! Då gick startskottet!

I dag så ringde klockan 05:00. Det är ju inte så att man flyger upp den tiden efter ha varit ledig nästan en månad. Det är tur att man har kvällsskift resten av veckan.

Idag så börjar ju min träning på allvar. Det innebär väl att jag ska träna regelbundet och inte stoppa i mig massa skit längre. Efter jobbet idag så spelade min kollega och jag badminton i företagets sporthall. Jag var nog inte mycket till motstånd idag tyvärr, till viss del pga att jag valde att äta lunch efter och inte före träningen. Så frukost vid 0500 och sen en banan vid niotiden för att sen klockan 12:20 spela badminton i en timme var väl inte skitsmart. Men svettig blev jag och det är väl huvudsaken.

På väg hem inhandlades en kycklingsallad med pasta. Den åkte ner snabbare än min egen skugga. Efter en dusch så hamnade jag i soffan i hopp om att få läsa lite av Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Hade tänkt läsa ut den innan biopremiären i februari. Men någon läsning blev det inte utan i stället somnade jag som en stock och vaknade  ca 1700 av att en kompis ringde och sa att filmen "Slumdog millionare" måste jag se, den fick skitmycket priser på golden globe-galan i natt. Får väl ta och kolla in den då.

.rickard

Då börjar vi lite lätt...

Jag ska ju börja min träning på måndag men idag kände jag ändå för att tjuvstarta lite. Det blev en rask promenad i 1.5 tim. Jag gick min favoritrunda här i byn nämligen den via kilen, ridklubben och hjortberget. En ganska skön runda eftersom det känns som att man är ute på landet när man går den trots att man bara är ett stenkast från stan. Det var ganska isigt så det var väl lika bra att man inte sprang idag. I lurarna spelades "Bloc Party - Intimacy" dags att börja lyssna in sig på nya skivan nu innan konserten på circus den 24 februari.





.rickard

Grötens återkomst

Apropå vår kära mors påverkan. Jag har alltid haft svårt för havgregrynsgröt. Ända sen liten har jag istället tjatat till mig tomtegröt och mjölk (Söt som tomtegröt brukar det ju heta). Men i samband med förra årets Gbg-varv kom dock min kära mor på idén att smaksätta gröten med hemlagat äppelmos. Vid ett tillfälle hemma i Påskallavik skickade hon med mig en stor burk äppelmos. Det gick inte många veckor innan burken var slut. Jag har nog aldrig ätit så mycket gröt till frukost som då.

När loppet var avverkat och i takt med att träningen avtog, slutade jag också med gröt till frukost. Istället följ jag tillbaka i mönstret av lättmjölk och cornflakes. Ganska tråkigt i längden faktiskt. Men lagom till mina föräldras besök imorron har jag laddat med havregryn. Mor och far äter nämligen gröt varje morron. 1 dl gryn och 2 dl vatten, 2 minuter i mikron ska det vara. I tre dagar har det nu blivit gröt till frukost, med äppelmos förstås. Om min kära mor läser det här innan färden mot Bankeryd får hon gärna smuggla ner en burk i väskan.......

Jag ser nu fram emot att få äta gröt ihop. Men bara till frukost:) Gröten är här för att stanna.....

.Henke









Oskyldigt dömd

Mattias, min kollega, har under lång tid tjatat på mig att jag ska se "Oskyldigt Dömd" med Mikael Persbrand. Eftersom jag har svårt att se Persbrand i något annat än som Gunvald Larsson har jag inte brytt mig. TV 4 har knappast rosat marknaden med egenproducerade tv-serier heller för den delen.

För någon vecka sedan tog Mattias upp ämnet igen. Jag ska ge det en chans tänkte jag. Nu har jag och Lisa suttit som klistrade framför teven och på ett par dar har vi avverkat hela säsongen, 12 avsnitt. Visserligen är Persbrandts karaktär en yngre kopia av Leif GW Persson med vissa drag av Gunvald, men serien håller som helhet hög klass. I stort sett hela Sveriges skådespelarelit har medverkat i serien, som både är spännande och smårolig. Jag kan varmt rekommendera serien till er som inte sett den. Nu ser jag fram emot en fortsättning...

Henke


Jag gör som min mor säger (men inte alltid)

Idag hade vi födelsedagskalas för min systerdotter. I stället för ett vanligt kalas så bjöds det på frukostbuffé 08:30 och sen tårta. Ganska skönt att slippa "kalas-mat" igen. Känns som man fått det så det räcker och blir över i jul och nyår.

Under detta kalas så pratade vi om just denna bloggen och jag förstod att min kära mor inte är helt fötjust i valet av namn. Men jag brukar lyssna på vad min mor säger.
T.ex. så har jag en speciell skärbräda för lök och likaså en speciell kniv för just lök. Det har jag ju fått lära mig ända sen jag nådde upp till diskbänken att  om jag bara har en skärbräda och ska skära andra saker på brädan så kommer de annars att smaka just lök. Något som jag också noga påpekar till folk som av någon anledning nyttjar mitt kök och tänker sätta kniven i en lök. Jag har brandvarnare, jag källsorterar (mjukplast, hårdplast, glas och konserver, burkar och petflaskor) och drar ur sladden till elektronikprylar om jag ska vara borta en längre tid. Allt är min mors förtjänst. En mycket klok kvinna! 

Jag minns när jag i min väldigt tidiga ungdom satt och tittade på Polisskolan på video. Min far kom upp samtidigt som slutscenerna utspelade sig där poliserna stod med dragna vapen och skrek på varandra. Hans kommentar "Sitter du och ser sånt här skit! Bara massa våld!". Att försöka kommentera att det var en komedi var totalt lönlöst. Några veckor senare så var min far och jag ensamma hemma och vi skulle se någon film. Slug som jag var så tog jag fram samma film igen. Men denna gången fick han se den från början och i det ögonblicket så var det nog den roligaste film han sett på väldigt länge. 

Allting är nämligen inte alltid så hemskt som det verkar. Det gäller även namnet på den här bloggen. Så denna gång kommer jag att gå emot min mor (och även dig Marie, även du en mycket klok kvinna). Namnet det får stå kvar!

Snart kommer en kompis hit och vi ska fixa lite käk och även han kommer få information om, att rödlöken till de tacos vi ska laga ska skäras med rätt kniv på rätt bräda.

.rickard

Fyra dagarsvecka

Fredag morgon. Jag har bara jobbat i tre dagar men det känns som veckan varit lång. Skulle vänster föreslå fyra dagarsvecka igen, så är jag på. Garanterat. Varför måste det vara så jobbigt att gå upp. Å andra sidan, vid den här tidpunkten går ju min sambo upp varje dag. Gnäll inte Henke. Okej.

Det blir i alla fall lite längre i dag på löpbandet. Förvånadsvärt lite folk på Friskis. Det var inga problem att få tag på ett band. Jag börjar med 200 meter gång, sedan ökar jag takten till 9,1 i 2 kilometer, därefter 10,2 i 1,5 kilometer. Det känns hyfsat bra i benen faktiskt. Animal Planet är på som vanligt på storbilds teven. De vanliga gubbarna skuggar förbi. Jag hejar på den vanliga som jag inte vet vad han heter eller vem han är, men hejar på varandra, som kompisar, det har vi gjort i två år nu. Roligt.

Jag kan tyvärr inte stoltsera med någon mäktig frukost i dag. Ett glas blåbärssoppa innan, två clementiner, energibar och kopp kaffe på jobbet. Skärpning!!! Det blir gröt i helgen. Undrar vad vi ska äta ikväll förresten?

Jag saknar min kollega Mattias i dag. Han skulle hämta ungarna på dagis och kunde inte vara med. Lite tråkigt att träna ensam, men va faan, har man lovat att springa så har man ju.

Henke

Da Vinci-koden

1183251841102

Det här är siffororna jag ska jobba med i vår. De långt i från det gyllende snittet. Det ligger en enorm mystik och symbolik bakom dessa och sanningen kan ni bara hitta i det innersta av hemliga sällskap.

Siffrorna förändras med tiden och det sägs att bara en man kan påverka dem.
Mystiken tätnar och sanningen ska en dag avslöjas....


.rickard

Grammisgalan

 Lite funderingar över grammisgalan som gick i går...

  • Grattis till kleerup, du stod för årets fylletal!
  • Soundtrack of our lives, ni var roligast när ni sa "Tack alla bensinmackar som beställer vår platta i detta nu!"
  • Timo Räserbajsinen, du förstörde mitt framtidsprojekt att göra en akustiskt version av "In flames - Alias", Tack!




 

Hur går det med träningen då undrar ni? I och med att jag har börjat jobba så innebär ju det att jag måste promenera 20 min till och 20 min från jobbet varje dag. Dagen till ära i 11 minusgrader! Men som sagt. Jag börjar inte förrän på måndag och då är en badmintontid inbokad.

.rickard


Stark öppning

Så hade man då gjort sitt andra träningspass för dagen. Trots det ska jag inte skryta för mycket, dels på grund av motståndet i badmintonen, dels ska  man inte gå ut allt för optimistiskt. Men lite stolt är jag allt. Visserligen fick jag pisk i dubbelmatchen, men rört på fläsket, det har jag gjort. Racketcentrums våg visade på en massa grams minskning...många var det.

Nu ska det sitta fint med nudelsoppa, två rejäla smörgåsar och ett glas vatten. Eftersom jag är jättenöjd med dagen ska jag nu unna mig en stor chipspåse till efterrätt, skojar bara, lite film blir det nog eller PS3 spelande...

Apropå lillebrors inlägg tidigare i dag motsätter jag mig det grövsta uppgifterna i texten om tjuvstart i samband med förra årets gbg-varv. Som jag minns det värmde vi upp ihop och startade sida vid sida. Att han sedan försvann bakom mig redan på startsträckan är ju en annan historia.

.Henke klockan 20.12.

Frukost för en vinnare!

I dag har jag börjat jobba lite smått efter ca 1 månads ledighet. Jag skulle träna mycket under min ledighet, för nu fanns det ju inga ursäkter. Ont i halsen blev en av dem.

Men hur eller hur, att börja jobba känns bra. Det innebär att man får rutiner igen vilket jag brukar må bra av. Det började dock inte fantastiskt bra. Klockan var satt att ringa 06:30 på morgonen vilket den gjorde. Problemet var att två personer (dock var inte jag någon av dem) i huset sysslade med intimt umgänge så klockan 00:30 så var jag forfarande vaken.

Jag kommer inte påbörja min träning förrän på måndag men eftersom min bror tjyvstartat lite (han gjorde det förra året på Gbg-varvet också med ca 21 minuter) så kände jag för att börja skriva lite smått. Däremot har jag startat upp med min nya frukost. Från och med nu är det följande som gäller.



En port Havregrynsgröt med osötade lingon (alt. äpplemos)
Två st Gott grova mackor med leverpastej
En kopp kaffe

Detta är steg ett för att slippa se ut så här när man springer i mål i år.

//Rickard

Första passet

Klockan 05.45. Klockan ringer. Pip, pip. Sambon sover gott bredvid ovetandes om vilket helvete jag går igenom. Nytt år, nya möjligeter. Fuck off!!!! Jävla bror. Ska man behöva blogga om skiten också? Ja, ja. Mattias min kollega ska plocka upp mig 6.20. Dags att kliva upp.

Efter ett glas kall juice och ett äpple, på med kläderna och ut i snön. Det är fem minus i Bankeryd. Vi kör mot stan. Inte mycket prat på vägen, mest arbetsrelaterat. Prick 6.47 står jag på bandet. 700 fuckin spänn har jag slängt ut på tremånaders kort. Jag öppnar lugnt och varsamt. Jag går 800 meter sen ökar jag långsamt takten. Det känns bra det här. Men har jag inte lite ont i höger knä? Eller ryggen? "Det är bra att träna för din ryggs skull" menar sambon. Hon har säkert rätt....20 minuter senare är jag nöjd. En bra start anser jag. Det blev i alla fall 2,8 kilometer. Nästa gång ska jag öka till 3,5 kilometer. Jag avslutar med några minuters rodd. Sen en varm dusch.
Att klara 2,1 mil känns dock väldigt främmande.....

Roligast den här morron fick nog min kollega Mattias trots allt, när han nöjsamt konstaterat att jag tränat med tröjan inochut hela morronen. "Det är så typiskt dig" skulle sambon ha sagt. Sant men jag bjuder på den.

Ikväll blir det badminton med Bergström c/o. Jag är igång - det är allvar nu.

.Henrik

Nu börjar det...

Vi är två bröder som sprang Gbg-varvet för första gången 2008. Sedan dess så har vi anti-deffat och lagt på oss ett antal kilo underhudsfett och lagt mer tid på att peta naveln än att faktiskt träna.

Eftersom vi bor på olika orter så tänkte vi peppa varandra via denna bloggen. Vi framförallt skriva om hur träningen går. Ibland peppa och ibland psyka varandra lite broderligt men det kommer även dyka upp rent allmänna nonsensinlägg.

Titeln syftar på att vi vill bli några kilo lättare och bättre tränade inför 2009 års varv så att vi kan slå våra gamla tider. Sen att Rickard är singel och även har andra mål i livet är ju en annan femma...

  
Henrik                     Rickard
Tid: 2.21.35             Tid: 2.43.32

Då kör vi!

/Henrik & Rickard