Skämmes ta mig faan!

Nu har jag inte skrivit på ett tag och ja, det är lika med att det inte har gått så bra. Som sagt jag låg hemma i feber för nån vecka sen. Veckan efter var jag förkyld och den förkylningen har nu, veckan efter det, utvecklat sig till en annan typ av förkylning som innefattar mer snor och mindre halsont.

Vissa människor har ju som sport att väga sig före de ska göra nummer 2 och efter att de gjort nummer 2. I princip skulle jag kunna gjort något liknande nu fast före jag snytit mig och efter med goda resultat.

Under denna tid har jag inte tränat någonting men jag har varit i stockholm och träffat bekanta och gått på konsert och per automatik har detta gett långa promenader på stan. Så långa att jag faktiskt har träningsvärk. Nu har jag iaf bestämmt mig att oavsett fysiskform på månag så kommer jag börja träna då igen för nu vill jag inte vänta ut skiten längre. 3 veckor får vara nog.

I stockholm gick jag även in i en Mac-butik och sa "Jag har kört PC i 14 år. Berätta för mig varför jag ska köpa mig en Mac nästa gång och inte en PC". Han blev nog lite nervös för jag fick inte mycket till hjälp och fick dra ur honom vilka skillnaderna är. Jag fick även aktivit be honom visa mig på en dator i butiken för han ville bara stå och babla bakom disken. Jag sa bl.a. "Jag gör musik på min dator" och han svarar "jo, musik är ju mycket enklare att göra på en mac" utan någon vidare förklaring. Så jag står kvar på ruta ett där det starkaste argumentet fortfarande bara är att den är jävligt snygg. Hur som helst så är det väl lika bra att vänta in det nya operativet. Under den tiden får jag väl jaga fler argument.

Biljetter till "Män som hatar kvinnor" är nu bokade till på söndag. Jippi!!!!

.rickard

Frisk luft - vad är det?

Det har framkommit klagomål om att jag skriver alldeles för lite om min träning och desto mer om renovering på bloggen. Från vissa håll, utan att nämna några namn, att jag skriver alldeles för lite i huvudtaget:) På grund av detta vill jag bara meddela att jag lever och inte helt har isolerat mig från omvärlden, även om det känns så ibland:) Träningen går dock framåt, kanske inte lika snabbt som jag vill, men fläsket rör på sig i alla fall.

 

Det är sant att renoveringen tar mycket tid och är rätt så krävande. Visst svär jag både en och två gånger när tröttheten tränger sig på och allt inte vill gå min väg. Å andrar sidan, med lite distans ser man hur fint det blir. Då är all möda i världen värt det här. Det är också roligare att skriva om renoveringen än om varje tillfälle jag stått på rullbandet på Friskis.

 

Apropå tidskrävande: I sammanhanget kan nämnas att tapetsering och målning i hallen tog all vår tid i helgen. Jag fick en liten nypa luft när jag slängde lite skräp på sortergården i lördags och när vi åkte och handlade i går kväll.

 

Tack Ulla och Byggman för hjälpen i helgen.


Till kära mor: Lite nya bilder







Feta till GBG-varvet 2009

Sedan i fredags så är jag feberfri vilket är väldigt skönt. Jag kan numera titulera mig som "kraftigt förkyld" i stället. Träna kan man säkert inte göra ännu på ett par dagar.

I går träffades vi allihopa i Påskallavik. Kvällen kunde gå undernamnet "Feta till GBG-varvet 2009" för Henriks och min del.

Konstaterade också att det är 13 veckor kvar. Vilket gör mig lite smått stressad. Nu vill jag bli av med alla sjuksymptom....

.rickard


Fredagsbilder








Senaste uppdateringen av köket och hallen. Alla vitvaror på plats. Rampen i taket målad och klar med ljusslingor. Kakel och ny målning på skåpen. Och framför allt, nytt golv i hela hallen. Det som fattas är fläckten och luckorna. Tack Byggman.

//Henke

Trappen: Season 2: Episode:25

Ska fatta mig kort. Men trappen är till 90 procent klar. Krävs ytterligare en oljebehandling av trappstegen och lite finlir på räcken. Men redan nu ser man hur det kommer bli. Ursnyggt tycker jag.

Imorronbitti Friskis. Siktar på 5 km på löpbandet.

Ciao
Henke


Beyonce

    Idag har jag

  • tittat på sopranos klockan 3 på natten 
  • ätit frukost
  • somnat till senaste avsnittet av lost 
  • gått till apoteket
  • och i samma veva varit på domus och handlat
  • ätit middag
  • somnat till filmen "the break up" 
  • sett senaste av snittet av Flight of the concords
  • druckit kaffe och ätit kanelgifflar
  • sett senaste avsnittet av desperate housewifes
  • börjat titta på filmen "the wrestler"
  • spelat 3 matcher på FIFA09
  • ringt mor och far och tyckt synd om mig själv
  • slösurfat

Som ni ser har jag gjort väldigt mycket ;-)


.rickard

Jag har aldrig varit ett fan av Beyonce men hennes senaste video är ju fantastisk...



PS Varför ser det ut som han har snoppen på magen? DS


Trappen tar kål på mig...

Till att börja med vill jag ge min lillebror lite sympati. Jag vet själv hur ynklig man kan vara när febern och frossan slår till. Sov och drick som ett litet barn, det är det enda som hjälper!!!

Nu till min träningsvecka som slutade med två träningar. Innebandy och friskis. Jag måste tyvärr erkänna att helgens träning inte blev av. Jag och Lisa har istället fixat med sluttampen på trappen och fortsatt målning i köket. Pilljobbet kräver sina timmar och tyvärr fanns det inte så mycket ork kvar till träning. Jag fick istället kontra med lite tacos och Melodifestivalen på lördagskvällen, inte fy skam det heller:)

Till min fasa, och förmodligen Byggmans, gjorde jag bort mig rejält igår. Jag råkade spilla rejält med  färg i trappen i går. Istället för en lugn söndagskväll fick jag ligga och skrapa bort färg i den fina trappen fram til halv elva. Byggman lär inte vara nådig i sin kritik när jag kommer hem ikväll, men det får jag ta. Tyvärr tror jag nu att det krävs ytterligare en omgång med oljefärg för att få ordning på trappstegen. Ledsen Byggman.

Förhoppningsvis blir köket helt klart den här veckan. Sen återstår tapetsering och målning i hallen.

.Henke


1 mm från döden

Sitter upp nu mitt i natten och svettas som en gris. Tittar på sopranos säsong 1 DVD-box och surfar runt på sajter med roliga klipp i brist på annat.

Hittade bland annat den här fotografen som är 1 mm från döden men ändå hivar upp sin kamera

.rickard


Sjuk!

Hej!

Då är det bekräftat då. Jag är sjuk (ingen nyhet för vissa kanske). Uppvärmningen gick inte så jättebra. Att spela matchen gick bättre än jag trodde. Men jag spelade i både långbyxor och långarmat och det har aldrig hänt förut.

Drog in till maxi och handlade det viktigaste på vägen hem. Väl hemma så tryckte jag in termometern i munnen och mellan 38-39 graders feber hade jag.

Så sympatier får skrivas i kommentarsfältet. Tänk på att föda barn inte går att jämföra med det jag går igenom. Det här är värre...

.rickard

Sjuk?

Godmorgon!

Sitter nu och äter frukost efter som jag ska spela badminton om en timme. Men en känsla säger mig att jag håller på att bli sjuk. Kroppen ömmar och varje hostning gör ont i bröstet och ger lite blodsmak i munnen. Från det att jag kom hem från bandyn i går låg jag helt påklädd men tjock långärmad tröja och filt över mig resten av kvällen. Hade dock ingen feber när jag kollade nu i morse. Så jag ligger i valet och kvalet att chansa och spela eller inte spela. Troligtvis är det andra alternativet smartast. Troligtvis väljer jag det första.

Muntrar upp inlägget med en rolig reklamfilm.



.rickard

Tung förlust

Stjärnan förlorade idag med 4-2. Tråkigt och den långa segersviten på hemmaplan är bruten. Måste tyvärr säga att en vinst till stjärnan inte hade varit rättvis för de har spelat bra mycket bättre i de tidigare matcherna jag sett.

Dagens behållning var nog den rejält överförfriskade finnländaren som ensam stod och vinglade och viftade med stjärnanflaggan under hela pausen. Han fick utnämningen matchens supporter.


Strax efter gör stjärnan 1-1


Star support jublar efter 2-1 målet som gjordes på straff


Termosarna står på rad framför publiken

.rickard

Havslättslingan



Ni får gissa vilket spår jag tog...




På rundan fick jag även en ganska bra idé på vad jag skulle kunna ge min bror i försenad födelsedagspresent. Visserligen har jag redan införskaffat honom något men det jag kom på idag är för bra för att ignoreras så han kommer få två presenter.

Nu vidare till mat i Påskallavik...


.rickard

Lördag

I dag har Dick ("det betyder kuken på engelska men skit i det du", för att citera Kjell Bergqvist) namnsdag och det innebär att även Rickard står inpräntad i kalendern. Men detta hade jag ju inte haft en aning om om jag inte haft en middagsinbjudan från kära mor i mailboxen.

Planen nu är att ge sig ut till systeryster och hämta bilen. Därefter tänkte jag ta den till slingan och kuta runt ett varv innan jag drar ner till Påskallavik för lite gratismat. 

Dimman ligger tät här i Oskarshamn. Det klassiska ägget som ligger nedanför balkongen är precis osynligt i dag. Hoppas det lättar till 14:00 för då spelar stjärnan en spännande match på Arenan jag tänkte gå och se.

I morgonbitti ska jag spela badminton. Jag har för mig att det var äckligt tidigt. Typ 0830. Får inte glömma sätta klockan...

.rickard

Ugnen, kylen och frysen

I dag har det kaklats i köket. Jag och Byggman installerade kyl och frys, plus att ugnen kommit på plats under dagen. Nu syns det verkligen att det är ett kök. Nu återstår att installera diskmaskinen, mikron och spisfläkten. Sen återstår "bara" målningen och luckorna. Det blir tipp topp. Eller "top of the line" som Byggman brukar säga. Tack Thomas.

.Henke




Ett varv idag

Idag blev det ytterliggare ett varv på banan. Kändes rätt ok idag också. Svårigheten var att springa på snö som dessutom var väldigt blöt. Man var mest orolig för att halka.

Bror. Jag springer bara på slinga nu. Asfalt funkar inte alls, det gör jätteont. Funkar inte det så kan du ju fokusera på saker som inte involverar knäna så länge. T.ex. gå på händer ;-)

I morgon är det fredag och jag vet inte hur min arbetsdag ser ut. Men jag tänkte hoppa över tränandet. Får räcka med att springa upp och ner med tvättkorgen.

.rickard

Kunde varit bättre...

Träningen har den här veckan varit okej. Öppnade med innebandy i tisdagskväll, vilket följdes upp av Friskisbesök i går morse. Dessvärre känns det inget vidare i knän och rygg. Dessutom har jag nog sträckt mig i ryggen på något sätt, och det har satt sig i magpartiet. Vaknade vid halvfem i morse och hade jätteont i magen, kände av det redan i går. Troligtvis sträckte jag någon muskel i rygg/mage på innebandyn. Göteborgsvarvet känns i nuläget långt borta, men jag ska försöka springa på fredag igen. Överväger starkt att skippa allts som inte har med löpning att göra för att vara rädd om mina knän.

Det har bildats små "påsar" under knäskålarna. De värker direkt efter löpningen, men aldrig något längre period, men det känns inget vidare. Självklart förstår jag att rygg och knäproblem hänger ihop med vikten, men jag tänker faktiskt på vad jag äter och det har blivit mycket bättre den senaste månaden.

.Henke

Vilken vecka (så här långt)!

Kanonvecka så här långt. Bra kost och löpning i måndags, badminton i tisdags (jag fick dock duktigt med spö) och löpning idag igen. Tänkte ta med mig löparkläderna till jobbet även i morgon. Fredag får bli vilodag.

Hur går det brorsan. Du sjunker väl inte ner i soffan?

.rickard

Jag stal en banan

Yes, så nu ska man jobba dagtid en längre tid framöver. Ska bli intressant. Har jobbat skift i över 6 år så vet knappt vad det innebär. Idag så har jag iaf sprungit på slingan, kändes helt ok. Insåg att jag glömt ta med mig en banan innan jag skulle ut. Nästan nödvändigt att få i sig något innan eftersom vi äter vid 12 på jobbet. Jag snodde dock en banan jag hittade inne hos sekreteraren så jag får lägga tillbaka en ny där i morgon innan någon märker något.

När jag kom hem lagade jag spenatsoppa till kvällsmat och fixade lasagne till matlådan. I morgon blir det badminton. Tänkte packa väskan nu så jag inte glömmer ta med mig den. Tänkte göra soffan sällskap nu och se någon menlös tv-serie.

.rickard